Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Rankin Ian, Autor

Sveci biblije sjena

Autor: Rankin Ian

Sveci biblije sjena

Uvez: Meki

Format: 24x16

Izdavač: profil

profil

Godina: 2014.

Stranica: 349

Jezik: Hrvatski


Cijena u knjižari: 99,00 kn

Cijena: 69,00 kn

Opis:

Nakon što je za upravljačem svojega automobila pronađena onesviještena djevojka, dokazi upućuju na to da nije riječ o običnu sudaru. Pogotovo kada se pokaže da je njezin dečko sin škotskog ministra pravosuđa i da nijedno od njih nije voljno surađivati s policijom.

U međuvremenu, John Rebus ponovno je u policijskoj službi. Donesen je novi zakon kojim se škotskom pravosuđu omogućuje ponovno istraživanje starih zločina, pa je otvoren trideset godina star slučaj u kojem se Rebusa i njegove davne kolege tereti za korupciju, a i mnogo gore stvari. On i njegovi kolege, koji su se prozvali Svecima, položili su zavjet vječne odanosti nad knjigom koju su nazvali Biblijom sjena. No budući da istragu vodi detektiv Malcolm Fox – odlučan u namjeri da Rebusa iskoristi za vlastite ciljeve – zločini iz prošlosti neće još dugo ostati skriveni.

***

Ian Rankin rođen je 1960. godine u škotskom okrugu Fife. Diplomirao je na Edinburškom sveučilištu 1982. godine, a sljedeće je tri godine proveo pišući romane umjesto da radi na stjecanju doktorata iz škotske književnosti. Do sada je objavio 29 romana i 3 zbirke kratkih priča. Njegov prvi roman o detektivu Rebusu objavljen je 1987. godine a "Sveci Biblije sjena" devetnaesti je roman s Johnom Rebusom kao glavnim likom. Knjige o Rebusu danas su prevedene na trideset šest jezika i postale su bestseleri diljem svijeta.