Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Reeve, Phillip, Autor

Smrtonosni strojevi

Autor: Reeve, Phillip

Smrtonosni strojevi

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x12

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Godina: 2006.

Stranica: 300

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 99,00 kn

Opis:

Ova uzbudljiva SF priča započinje u trenutku kada veliki pokretni grad London lovi mali rudarski gradić. Kada jedan grad proguta drugi, preradi sve korisne materijale kako bi s oslobodila energija za pokretanje motoriziranih kotača koji gradu omogućuju putovanje. Međutim, londonski gradonačelnik ima mnogo veće planove od osvajanja malih gradova..

Nekoliko mladih ljudi udružiti će se kako bi spriječili katastrofu, među njima je i Tom, naučnik u Londonskom povijesnom muzeju koji se divi istraživaču i glavnom povjesničaru u gradskom cehu povjesničara, Thaddeusu Valentineu. Nakon što mlada žena pokuša izvršiti ubojstvo nad njim, Katherine, povjesničareva kćer angažira Beavisa Poda, naučnika iz ceha inžinjera ne bi li saznala istinu o svome ocu i njegovim aktivnostima. Zajedničkim snagama oni će razotkriti tajnu urotu Thaddeusa Valentinea i londonskog gradonačelnika koji tajno planiraju upotrijebiti oružje koje je uništilo Zemlju milijunima godina ranije.
Philip Reeve poznati je britanski ilustrator i pisac. Također je producirao i režirao nekoliko kazališnih predstava. “Smrtonosni strojevi” (“Mortal Engines”) prvi je roman iz njegovog “The Hungry City Chronicles” serijala, nakon čega je napisao “Predator’s Gold”, njegov drugi dio.