Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Shadows of the mind

Roger Penrose, Autor

Shadows of the mind

Autor: Roger Penrose

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x13

Izdavač: L1

Godina: 1995.

Stranica: 457

Jezik: Engleski

Rabljeno stanje

Cijena: 11,90 €
(~89,66 kn)

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Jedna od najvažnijih knjiga iz područja popularne znanosti. Premda se autor bavi širokim rasponom tema, od teorije relativnosti i kvantne mehanike do kozmologije, njegova središnja zaokupljenost je problem odnosa uma i tijela. Dok neki znanstvenici tvrde da je samo pitanje vremena kad će računala biti u stanju obavljati sve ono što može ljudski um, Penrose tvrdi da se to nikada neće dogoditi, tj. da se pojava zvana "svijest" ne može uklopiti u okvir današnjih fizikalnih teorija.

Anima mundi, duša svijeta, taj tajnoviti izvor života, ta, zbog ljudskog neznanja, u naizgled čvrstoj materiji zarobljena vječna energija, čezne za čovjekom koji će jednog dana sebe i nju osloboditi iz okova neznanja. Ostvarenje tog sudbonosnog čina će biti najčudesnija sposobnost ljudskog uma, sposobnost koja će postati stvarnost u trenutku svjesnog spoznavanja mogućnosti koje se kriju u čovjekovom utjelovljenom umu.

Čudesan svijet stvaralaštva, svijet tajnovitih snaga je postao san koji se susreće u poeziji i laboratorijima zanesenih znanstvenika. Sanjari sanjaju dalje i traže istinu u neobjašnjenim zakonima prirode, žive renesansu duše svemira, dušu ljudskog postojanja, jedinu energiju iz koje izrasta trenutak, jedina stvarnost ljudskog postojanja.