Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Rowling J. K., Autor

Harry Potter i kamen mudraca

Autor: Rowling J. K.

Harry Potter i kamen mudraca

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2001.

Stranica: 245

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 79,90 €
(~602,01 kn)

Opis:

Roditelji Harryja Pottera stradali su dok je još bio jednogodišnja beba. Deset je dugih i neveselih ljeta Harry proveo kao neželjen gost pod krovom Dursleyjevih, pod grdnjom navijek ljute tete Petunije, pod podozrivim pogledom neugodnog tetka Vernona i pod pakosnim udarcima bratića Dudleyja.

A onda, netom pred njegov jedanaesti rođendan, počela su stizati pisma! Tajanstvena pisma naslovljena na gospodina Harryja Pottera, opasna pisma koja mu tetak Vernon nikako nije želio pokazati, čarobna pisma ispisana smaragdnozelenom tintom, iz kojih bi Harry mogao saznati istinu! A istina je da Harryjevi roditelji nisu poginuli u prometnoj nesreći, i istina je da Harry Potter nije sasvim običan dječak, i istina je da na jesen ipak neće morati krenuti u peti razred obližnje škole.

Harry Potter je naime izravno i pismeno pozvan u Hogwarts, najpoznatiju školu vještičarenja i čarobnjaštva, jer Harry Potter je zapravo prirodno nadaren čarobnjak, kao što su bili i njegovi roditelji. On je čak i više od toga: u svijetu čarobnjaka Harry Potter je legenda, samo što on o tome još uopće nema pojma.

Četiristo pedeset milijuna prodanih primjeraka djeluje kao dokaz da će se prijateljstvo između Harryja Pottera i njegovih čitatelja nastaviti još dugi niz godina.