Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Sagan Francoise, Autor

Dobar dan, tugo

Autor: Sagan Francoise

Dobar dan, tugo

Stanje: Novo

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: Večernji list

večernji list logo

Godina: 2004.

Stranica: 112

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 4,90 €
(~36,92 kn)

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Kada je daleke 1954. godine izašao kratki roman Dobar dan, tugo, u najkraćem je roku uzburkao književnu javnost. Naime, osim što je njegova autorica, dotad posve anonimna Françoise Sagan (pravim imenom Quoirez) tada imala svega 19 godina, ovaj roman je podigao prašinu i zbog svoje, za to vrijeme i više nego smione tematike.
Roman je priča o jednom ljetu u životu Cécile, sedamnaestogodšnje djevojke i njezina oca Raymonda, četrdesetogodišnjeg udovca i playboya. Cécile je bezbrižna djevojka i sve što želi su ležerni praznici u otmjenoj vili na moru, u blizini Cannesa, beskonačno ljenčarenje, izlasci, ljetna romansa. Njezin otac je u tome u potpunosti podržava, jer se njihove želje za lagodnim i bezbrižnim životom u potpunosti poklapaju.
Osim Cécile i njenog oca, s njima je u vili i Elsa, dvadesetdevetogodišnja trenutna očeva ljubavnica, “polulaka, polumondena djevojka… ugodna, prilično jednostavna i bez posebnih zahtjeva.“ Cécile zna da veza njezina oca i Else nije ozbiljna i da je pitanje trenutka kad će ju Raymond zamijeniti nekom drugom. Ali zapravo Cécile niti ne razbija glavu time i posve joj je svejedno.