Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Osnove suvremene kirurgije katarakte

Sanja Masnec, Miro Kalauz, Tomislav Jukić

Osnove suvremene kirurgije katarakte

Sanja Masnec, Miro Kalauz, Tomislav Jukić

Nakladnik: Medicinska naklada


Cijena: 9,60 €

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Priručnik je spoj teorijskih osnova suvremene kirurgije katarakte, ali i praktičnih iskustava, savjeta i smjernica i uključuje sažeti presjek kroz korake kirurškog zahvata katarakte metodom fakoemulzifikacije, polazeći od vrsta i načina formiranja incizija, kapsulorekse, hidrodisekcije te hidrodelineacije.
Daje osvrt i na samu tehniku fakoemulzifikacije, postojeće crpke implementirane unutar uređaja za fakoemulzifikaciju, kao i fakodinamiku.
Detaljno su razrađene različite tehnike fakoemulzifikacije poput Divide and conquer, Chip and flip, Stop and chop i Phaco chop, a ujedno daje prikaz Femtosecond-laserom potpomognute kirurgije katarakte.

Objašnjeni su koraci odstranjivanja korteksa i epinukleusa leće, implantacije intraokularne leće, ali i rješavanje komplikacija koje se mogu dogoditi tijekom operativnog zahvata poput prolapsa vitreusa u prednju sobicu oka.

Priručnik također daje i uvid u viskoelastike koji se primjenjuju u očnoj kirurgiji te u intraokularne leće i njihove komplikacije nakon ugradnje.

Namijenjen je specijalizantima i specijalistima oftalmologije i optometrije, posebno onima koji kreću putem kirurgije.