Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Shakespeare William, Autor

Hamlet

Danski kraljević

Autor: Shakespeare William

Hamlet

Danski kraljević

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2002.

Stranica: 176

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 6,90 €

Opis:

William Shakespeare autor je 154 soneta i 37 drama, a jedna od tih drama je i dobro poznati “Hamlet”. “Hamlet” je tragedija napisana 1601. ili 1602. godine.

Uobičajeno je da je Shakespeare inspiraciju za svoja djela pronalazio u ranijim djelima pa se pretpostavlja da je kao predložak Hamletu poslužio zapis Saxa Grammaticusa o povijesti Danske iz dvanaestog stoljeća te izgubljeno djelo Thomasa Kyda, Ur-Hamlet.

Glavna ideja Hamleta jest priča o danskom kraljeviću Hamletu koji traži osvetu protiv ujaka koji je ubio njegovog oca te oženio njegovu majku i zauzeo prijestolje. Kako bi uspio u svojoj namjeri, pretvara se da je lud. Ali Shakespeare dodatno komplicira radnju, suočavajući čitatelja s brojnim dvojbama; je li Hamlet zaista vidio duh svojega oca, snosi li i njegova majka krivnju za ubojstvo oca, je li Ofelijina smrt slučajnost ili samoubojstvo. Tako tragedija dobiva dodatno značenje jer se postavljaju moralna pitanja, poput onog najvažnijeg: ima li Hamlet pravo ubiti kralja i tako osvetiti oca?

Oprema izdanja:

Predgovor
Bilješka o autoru
Rječnik manje poznatih riječi
Slika autorice na stražnjoj strani korica