Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autobiografija, Nova predavanja

Sigmund Freud, Autor

Autobiografija, Nova predavanja

Autor: Sigmund Freud

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: Srpski izdavač

Godina: 1970.

Stranica: 295

Jezik: Srpski

Rabljeno stanje

Cijena: 29,00 kn

Opis:

Dvije se teme provlače kroz ovo moje djelo: moj životni udes i povijest psihoanalize. Obadvije su prisno povezane, kao što se to vidi iz mojega prikaza, jer je psihoanaliza postala sadržajmojega života i, prema tome, nikakav moj osobni doživljaj nije vrijedan spomena ako ne zadire u područje mojeg naučnog interesa«.

Tako ukratko opisuje svoju Autobiografiju Sigmund Freud, znanstvenik koji se u potpunosti posvetio svojemu djelu, pa je i njegova Autobiografija više izvješće o njegovu vlastitu napredovanju u učenju i razvijanju psihoanalitičke metode nego sjećanje na, primjerice, djetinjstvo, prijatelje, obitelj, uzore… Premda u nekim trenucima Freud piše i o osobnim nedaćama što su ga tijekom života kontinuirano pratile, u njegovoj Autobiografiji prije ćete doznati o metodi liječenja duševnih bolesti, teoriji osobe, analizi sna nego o njegovu braku, ženi i djeci. Kako sam kaže, čitav je njegov život utrošen u to da se »zaobilaznim putem, putem prirodnih znanosti, medicine i psihoterapije« dospije do kulturnih problema koji su ga zaokupili još kao mladića.

Osim Freudove autobiografije, ova knjiga sadrži i predavanja Revizija učenja o snovima, San i okultizam, Raščlanjivanje Psihičke Ličnosti , Strah i nagonski život, Ženskost, Objašnjenja, primene, orijentacije i O gledanju na svet.