Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Opis:

Što povezuje Veliki prasak, pionira elektroničke glazbe, kokice i slovenskog junaka našeg doba? “Popkorn”, roman poznatog i nadasve priznatog suvremenoga slovenskog pisca i vrsnog prevoditelja Andreja E. Skubica.

Slovenski junak našeg doba zove se Valter Koren, živi u elitnoj ljubljanskoj četvrti i premda bi volio misliti da je uspješan mladi poduzetnik, zapravo je poslovno, a i privatno, već neko vrijeme na silaznoj putanji.

Bivši panker i diplomirani povjesničar pokušava se snaći u kapitalizmu, no nakon što je zatvorio nekoliko tvrtki, ne preostaje mu ništa drugo nego raditi kao turistički vodič. Znalcu njegova kalibra taj je posao nezanimljiv, stoga svu preostalu energiju usmjerava u bizaran turistički projekt – svojevrsni muzej znamenitih slovenskih zločina i zločinaca.

Skubicev “Popkorn” počinje Velikim praskom, baš kao i svemir, samo što je Valterov svijet nešto manji, pa ga domišljati pisac u uvodnom pasusu svede na zrno kukuruza koje se raspukne i postane duhovita metafora naše suvremenosti.

Uostalom, “Popkorn” je 2006. nagrađen i nagradom Cankarjeve založbe za najbolji roman o suvremenom životu.