Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Solomou Emilios, Autor

Dnevnik jedne nevjere

Autor: Solomou Emilios

Dnevnik jedne nevjere

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x12

Izdavač: L1

Godina: 2018.

Stranica: 225

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 49,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Jorgos Dukarelis, arheolog, vraća se na otočić Kufonisi u Egejskom moru, dvadeset godina nakon što je tamo otkrio posmrtne ostatke mlade trudne žene ubijene prije 5000 godina. Tada je također ušao u vezu sa studenticom Antigonom s kojom se nakon razvoda i oženio, a ona je nedavno misteriozno nestala. Lutajući otokom, luta i među svojim uspomenama, i pokušava shvatiti koje ga niti vežu s tri žene: bivšom suprugom, Antigonom i davno ubijenom djevojkom.

Da, došao je ovdje da bi se suočio sa samim sobom i da u svoj kaos uvede neki red. Ne zna je li mazohist koji oplakuje svoju sudbinu i ponovno želi proživjeti nepodnošljiva sjećanja i iskustva. Zna da je ta zemlja kojom kroči kao nekoć Kasiopeja, mjesto živih mrtvaca, utvara i sjena koje su zaposjele jedan dio njegovog mozga. To je zemlja ruševina, njegov Jeruzalem ili zemlja gdje će ponovno niknuti mladice njegova novog života. Kufonisi je njegov pupak svijeta.

“Dnevnik jedne nevjere” roman je o vremenu, sjećanju, strasti, ljubavi i smrti, a za njega je ciparski pisac Emilios Solomou 2013. nagrađen nagradom za književnost Europske unije.