Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Sundaresan Indu

Sjaj tišine

Uvez: Tvrdi

Format: 25x17

Izdavač: Naklada ljevak

ljevak nakladnik

Godina: 2009.

Stranica: 495

Jezik: Hrvatski


Cijena u knjižari: 160,00 kn

Cijena: 109,00 kn

Opis:

Radnja romana "Sjaj tišine" zbiva se u Indiji tijekom četiri dana svibnja 1942. i do sad predstavlja najdojmljivije ostvarenje popularne spisateljice Indu Sundaresan. Vlastito indijsko i američko naslijeđe ona je u ovom romanu spojila u potresnu priču o ljubavi i sudaru kultura u ratnim vremenima.

Mladi natporučnik američke vojske, Sam Hawthorne, još neoporavljen od ratnih okršaja u Burmi, dolazi u prinčevsku državu Rudrakot u potrazi za nestalim bratom. Samovu misiju ubrzo će ugroziti posve neočekivana i beznadna ljubav prema kćeri mjesnog političkog zastupnika. Ona – djevojka Mila – suočit će se s osjećajem rastrganosti između odanosti obitelji i ljubavi prema mladom strancu.

Priča romana "Sjaj tišine" zapravo počinje dvadeset godina kasnije – godine 1963. – kada Olivia, Samova i Milina kći, iz Indije zaprimi kovčeg s dragocjenostima i pismo nepoznatog pošiljatelja. Tako će napokon saznati priču o strastvenoj i trajnoj ljubavi njezinih roditelja u raljama rasnih predrasuda, nacionalističkih intriga i eksplozivnih političkih odnosa ocvalog društva.

Indu Sundaresan, rođena i odgojena u Indiji, pohađala je poslijediplomski studij u SAD-u. Autorica je romana "Dvadeseta supruga" i "Gozba od ruža". Živi u Seattleu, u državi Washington.