Gljive – skupljanje, kuhanje, uživanje
Susanne Till, Walter Till, Autor
Gljive – skupljanje, kuhanje, uživanje
Autor: Susanne Till, Walter Till
Stanje: Rabljeno
Uvez: Meki
Format: 24x17
Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb
Godina: 2005.
Stranica: 146
Jezik: Hrvatski
Cijena: 11,90 €
(~89,66 kn)
Opis:
Gljive – Skupljanje, kuhanje, uživanje
Ljubiteljima gljiva odavno je poznata vrijednost jestivih gljiva, ali svoje su znanje brižljivo čuvali. Ova knjiga sadrži opis osobina i uporabu blaga iz svijeta gljiva: vrganji, lisičice i pečurke poznati su i omiljene sakupljačima, no želimo vas upoznati i s mnogim drugim vrstama gljiva, primjerice s trubačom i krasnicom te ukazati na obilje užitaka skrivenih u šumi.
Uz osnovne pojmove opisali smo prostore na kojima pojedine gljive možete naći. Opis opasnih dvojnika pomoći će da gljive skupljate i jedete bez opasnih posljedica. Naputci o čuvanju i trajnosti zaokružuju opći dio.
SKUPLJANJE – Gdje rastu određene gljive i koje opasne dvojnika imaju?
KUHANJE – Kako se gljive kuhaju, čuvaju, suše, zamrzavaju, podgrijavaju?
RECEPTI – Suvremeni i zdravi recepti za velike i male količine gljiva
Osobama koje nisu sigurne u skupljanje u prirodi preporučili smo gljive koje mogu kupiti na tržnici.