Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Tesla

Čovjek Izvan Vremena

Cheney Marget, Autor

Tesla

Čovjek Izvan Vremena

Cheney Marget, Autor

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Hrvatski izdavač

ZG

Godina: 2004.

Stranica: 425

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 99,00 kn

Opis:

«Pri gotovo svakom koraku napretka postignutog u proizvodnji struje i razvitku radija možemo otkriti onu iskru misli koja nas vodi do Nikole Tesle. Samo je nekolicina ljudi mogla tijekom vlastitog života vidjeti kako se njihova dalekosežna stvaralačka mašta pretvara u stvarnost.» (E. F. W. Alexanderson)

Izdavanje knjige o životu i djelu svjetskog genija našeg porijekla i jednog od najvećih izumitelja svih vremena – Nikole Tesle – idealan je način obilježevanja 60. godišnjicu njegove smrti. Svjetska je publika nahvalila knjigu Tesla – čovjek izvan vremena autorice Margaret Cheney, a prema reakcijama koje je izazvala i prije samog izdavanja za pretpostaviti je da će u hrvatskim znanstvenim, ali i širim čitalačkim krugovima naići na još veći odjek.

Riječ je o do sada najiscrpnijoj, izvrsno dokumentiranoj i intrigantnoj biografiji koja prati Teslu od najranijeg djetinjstva do smrti u 86. godini. Autorica na zanimljiv i lako čitljiv način opisuje ovog istinskog čarobnjaka znanosti čiji su uređaji mijenjali i još uvijek mijenjaju svijet, genija koji je izumio rotacijsko magnetsko polje (koje je i danas osnova za sve strojeve što rade na izmjeničnu struju), uveo nas u svijet radija, robotike, računala i znanosti o projektilima, ali i čovjeka od krvi i mesa…

«… Točno u osam sati navečer muškarac tridesetih godina i otmjene, gospodske pojave sjeo je za svoj stalni stol u Dvorani palmi hotela Waldorf-Astoria. Visok i vitak, ukusno odjeven, odmah je postao metom svih očiju, iako je većina ostalih gostiju nastojala ne zuriti u njega, poznavajući povučenost slavnog izumitelja. Kao i obično, na stolu je bilo postavljeno osamnaest čistih platnenih ubrusa. Nikola Tesla ne bi znao objasniti zbog čega su mu bili najdraži brojevi djeljivi s tri, ili otkud potječe njegov morbidan strah od bacila, kao što ne bi znao reći ni zašto ga opsjeda niz drugih neobičnih manija koje su mu zagorčavale život…»

Već i ovaj detalj iz Teslina života ukazuje kako ova knjiga nije suhi popularno-znanstveni pregled djela slavnog izumitelja, već i mnogo više – cjelovit portret čovjeka s brojnim opsesijama i ekscentričnostima, slavnim prijateljima i prelijepim ženama, koji se sakrio iza svoje znanosti… može se reći – do pojave ove knjige.