Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Digitalna fotografija priručnik

Oprema, tehnike, efekti, obrada

Tom Ang, Autor

Digitalna fotografija priručnik

Oprema, tehnike, efekti, obrada

Autor: Tom Ang

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Znanje Zagreb

znanje zagreba nakladnik

Godina: 2007.

Stranica: 407

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 25,90 €
(~195,14 kn)

Opis:

Stotinu i šezdeset godina od izuma fotografije na obzoru se pojavio neprijatelj. Digitalna fotografija zaprijetila je potpunim istiskivanjem filma, nestankom tamne komore, kao i posvemašnjim izgonom specijalističkih znanja vezanih uz fotografiju. U vrlo kratkom vremenu prijetnja se povećala pojavom brojnih novih neprijatelja u obliku sve raznovrsnijih digitalnih fotoaparata, skenera, softvera za obradu fotografije, Interneta i World Wide Weba. Oni kao da su se udružili da zajedničkim silama unište klasičnu fotografiju.
Premda su je fotografi promatrali sa sve većom dozom opreza, prijetnja se pokazala najboljim prijateljem kojeg je fotografija mogla dobiti. Umjesto da se suprotstavi klasičnoj fotografiji, digitalna je tehnika zapravo udahnula nov život fotografskoj praksi i na svjetlo dana izvukla gotovo zaboravljene tehnike obrade i tu bogatu umjetnost približila vrlo širokom krugu zainteresiranih.
Ukratko, ono što se na početku činilo kao uništavalački sraz klasične i digitalne fotografije, pretvorilo se u savez neslućenih mogućnosti – nudeći nam nove praktične, kreativne i zabavne mogućnosti….