Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Opis:

Adriana Molea, glavnog lika kvazidnevničke proze iz pera Sue Townsend, upoznali smo i zavoljeli kao tinejdžera, i godinama ga pratili kako izrasta u čovjeka. Danas…

Adrian Mole ima trideset i devet godina i jednu četvrtinu. Budući da nije mogao plaćati hipoteku na stan uz rijeku, račune kreditne kartice i kartica trgovačkih lanaca, bio je primoran preseliti u turobni dio seoskog Leicestershirea, tik uz selo Mangold Parva, i živjeti u preuređenom svinjcu, vrata uz vrata sa svojim roditeljima Georgeom i Pauline.

Kraj s krajem sastavlja radeći u trgovini rabljenim knjigama, u vlasništvu plemića gospodina Carltona-Hayesa, muškarca kojeg bi rado zvao „ocem“. Njegova profinjena i zanosna supruga Daisy mrzi selo, čezne za Dean Streetom i tek mora kupiti par gumenih čizama; oboje su svjesni da je iz njihovoga braka nestala strast, ali ni on ni ona ne znaju kako ponovno potaknuti plam. Povrh svega, Adrian noću pet puta ustaje iz kreveta mokriti, a ima i druge zabrinjavajuće simptome zbog kojih posumnja na probleme s prostatom.

U međuvremenu, njegova majka Pauline piše izmišljen roman o svom djetinjstvu –
I dok se Adrianove brige množe, pripiti telefonski poziv njegovoj staroj simpatiji dr. Pandori Braithwaite, parlamentarnoj zastupnici i nižoj ministrici u Ministarstvu vanjskih poslova (u kojemu je njezin tečan mandarinski od koristi), budi sjećanja na zajedničku strast i navodi ga da se zapita je li ona jedina koja ga sad može spasiti.