Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Povijest hrvatskoga naroda

III. izmijenjeno i dopunjeno izdanje

Trpimir Macan, Autor

Povijest hrvatskoga naroda

III. izmijenjeno i dopunjeno izdanje

Autor: Trpimir Macan

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 27x20

Izdavač: šK

Godina: 1999.

Stranica: 423

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 25,10 €
(~189,12 kn)

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Autoru Trpimiru Macanu pridružio se hrvatski povjesničar Željko Holjevac i nastavio njegov rad novim poglavljima od 1941. do 2013. godine pletući na isti način povijesno tkanje velike hrvatske tapiserije
Uzbudljiva priča o turbulentnim vremenima prati glavne političke, društvene, gospodarske i kulturne procese u hrvatskoj povijesti od vremena kada su Hrvati polagali temelje svojoj državi i kulturi do naših dana.
Iza Povijesti hrvatskoga naroda Trpimira Macana stoji uzbudljiva priča o turbulentnim vremenima u kojima je knjiga nastajala i onima u kojima je bila ponovno objavljivana. Stoji priča o knjizi koja daruje bogato znanje, razvija samosvijest i ne ostavlja nikoga ravnodušnim.
Autor je od prvoga izdanja vjerovao Školskoj knjizi kao svome nakladniku i mi smo se uvijek trudili opravdati tu vjeru. Nakon prvog izdanja, povučenog iz prodaje zbog političke represije nakon 1972., u samostalnoj i neovisnoj Hrvatskoj objavljena su dva nova izdanja, još bogatije opremljena, koja su se pokazala iznimno uspješnima i popularnima među publikom svih slojeva društva.
Danas, petnaest godina nakon posljednjeg, trećeg izdanja, onog iz 1998., ponosni smo što smo nastavili zanimljivu priču ove knjige. Na inicijativu predsjednika Uprave Školske knjige, dr. sc. Ante Žužula, pokrenuli smo sveobuhvatne pripreme kako bismo napravili novu Povijest hrvatskoga naroda.
Autoru Trpimiru Macanu pridružio se hrvatski povjesničar Željko Holjevac i nastavio njegov rad novim poglavljima od 1941. do 2013. godine pletući na isti način povijesno tkanje velike hrvatske tapiserije. Većina slikovnog materijala u knjizi potpuno je obnovljena i tako je ovo izdanje Povijesti hrvatskoga naroda postalo pravo divot-izdanje za novo tisućljeće, „povjestica opće prakse” koju će svaki domaći čitatelj željan znanja o vlastitome narodu i njegovoj prebogatoj kulturi i povijesti htjeti doživjeti na osoban i neposredan način, kao knjigu o vlastitome domu.

Naravno, i svi će ostali čitatelji moći na znanstveno-popularan način čuti veliku priču, priču jednog naroda od njegovih prvih zapisanih početaka do danas. Jer sve ono što smo činili u prošlosti ima svoje odjeke u budućnosti i ostaje trajan zalog onima koji dolaze iza nas.

Povijest hrvatskog naroda Trpimira Macana pregledna je, znanstveno utemeljena, lijepim jezikom i stilom napisana sinteza. Na gustoj pozadini činjenica ona prati glavne političke, društvene, gospodarske i kulturne procese u hrvatskoj povijesti od vremena kada su Hrvati polagali temelje svojoj državi i kulturi, preko dugih stoljeća podvojenosti i različitosti, rasapa i borbe za opstanak do moderne izgradnje hrvatskoga društva i ostvarenja državne nezavisnosti. Tekst dopunjuju i obogaćuju izabrani izvori, mnoge ilustracije i zemljovidi, popis temeljne literature i kazalo.