Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Turgenjev Ivan Sergejevič

Očevi i djeca

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: Jutarnji list

jutarnji list nakladnik

Godina: 2005.

Stranica: 252

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 29,00 kn

Opis:

Očevi i djeca roman je cijenjenog ruskog književnika Ivana Sergejeviča Turgenjeva. Radnja romana je nihilizam kojeg je Sergenjev htio prikazati kroz lik Vasiljeva Bazarova. Kroz djelo se provlači nekoliko likova kao što su Vasiljev Bazarov, Ana Sergejevna Odincova, Arkadije Kirsanov, Pavel Petrovič Kirsanov i Nikolaj Kirsanov.

Roman “Očevi i djeca” prikazuje život u Rusiji tijekom 19. stoljeća. Osnovni dio romana čine suprotnosti, a kao jedna od najvećih je ona koja se odnosi na vječan sukob između generacija. Osim sukoba generacija, u romanu se govori o različitostima pojedinih društvenih slojeva. Podjela kao jedna od glavnih tema u romanu obuhvaća i podjelu među likovima, pa tako postoje predstavnici djece i očeva.

Sukob generacija koji je opisan u romanu sličan je sukobu između različitih društvenih slojeva, a to najviše dolazi do izražaja u sukobu između Bazarova i Pavela Kirsanova. Pored spomenutog sukoba u romanu postoji još nekoliko znakova koji govore o tome koliko je važna razlika između nižih i viših slojeva društva.