Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Twain Mark, Autor

Kraljević i prosjak

Metodička obrađena lektira

Autor: Twain Mark

Kraljević i prosjak

Metodička obrađena lektira

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 22x16

Izdavač: Školska knjiga - Zagreb

Godina: 2012.

Stranica: 382

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 149,00 kn

Cijena: 99,00 kn

Opis:

U Londonu u 16. stoljeću, jedan vrlo siromašan dječak Tom upoznaje kraljevića Edwarda. Taj je kraljević bio željan pustolovina, igre, ni ne sluteći da izvan njegove plače postoji drugačiji svijet, dok je Tom čeznuo za životom u izobilju. Nakon što su se bolje upoznali, shvatili su da mnogo toga propuštaju te da bi hteli zamijeniti mjesta.

Kako su bili vrlo slični, dječaci su odlučili nakratko zamijeniti svoje uloge. Promijenili su odijela i Tom je otišao na dvor, dok se kraljević uputio ulicama Londona. Dvorski život bio je težak za Toma, a borba za opstanak i preživljavanje još teži za kraljevića koji nije bio naučen na to. Doživjeli su mnoga poniženja kada su pokušali dokazati da su im uloge zamijenjene. Tek nakon što Edward točne kaže gdje se nalazi dugo traženi pečat, svi mu povjeruju.

Uz veliku i nesebičnu pomoć prijatelja Hendona kraljević se vratio na dvor, a Tom je ostao živjeti s njim. Kralj Edwar VI. naučio je mnogo iz ove situacije i zbog stečenog iskustva vladao je milostivo. Ostao je zapamćen kao dobar i blag vladar, pošten, radišan te je svakog građana tretirao jednako, bez obzira na novac i imovinu koju su posjedovali.