Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Opis:

Roman “Doživljaji Huckleberryja Finna” spada u satirični roman, a razlog tomu je veliki broj likova te mnogo događaja koji se protežu kroz opsežan roman. Autor je u romanu najveću pozornost posvetio upravo pustolovinama glavnog junaka Huckleberryja Finna.

Tema romana su pustolovine dječaka Huckleberryja Finna koje doživi tijekom jednog ljeta kada je putovao rijekom Mississippi.

Autor Mark Twain uz pustolovine, prikazuje u isto vrijeme i složen odnos Huckleberryja i njegovog oca. Otac je alkoholičar, a njegovim likom autor je htio prikazati koliko je alkoholizam velik i čest problem u društvu te koje posljedice za sobom nosi. Huckleberry zbog svog problematičnog oca nije imao lijepo i bezbrižno djetinjstvo koje svako dijete zaslužuje. Kroz roman se povlači i tema ropstva koja je u tadašnje vrijeme bila aktualna.

Autor je roman smjestio u vrijeme u kojem je živio. Tijekom priče mogu se uočiti i humoristične scene koje romanu daju živost, a nezanemariva je i kritika tadašnjeg američkog društva i međuljudskih odnosa.