Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Ubojstva Kraljeva

Dulcie m. ashdown, Autor

Ubojstva Kraljeva

Autor: Dulcie m. ashdown

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 21x15

Izdavač: LJEVAK

Godina: 2010.

Stranica: 293

Rabljeno stanje

Cijena: 89,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Knjiga Ubojstva kraljeva obuhvaća više od tisuću godina povijesti i istražuje motive, sredstva i posljedice ubojstava kraljeva – ubojstava pripadnika europskih vladarskih obitelji, ali i ubojstava koja su počinili. Pojedine priče mogu se mjeriti s najboljom fikcijom: nasilna smrt usred kraljevske raskoši, ubojstva kojima se s prijestolja svrgavaju tirani, okončavaju dinastije i započinju ratovi.

Tijekom stoljeća, muškarci – ali i nekoliko žena – ubijali su vladare iz koristi, radi osvete, u ime religije, da se riješe tirana i da svrgnu omražene režime. Služili su se mačevima i strijelama, eksplozivnim napravama i mecima, otrovom i (navodno) magijom. Čak i danas, monarsi žive pod prijetnjom nasilne smrti od terorista i luđaka.

Ipak, u povijesti je bilo i ubojica iz redova kraljeva. Monarhe su ubijali ili prisvajali prijestolja zavidni rođaci. Kraljice su davale ubijati supruge, sinovi su ubijali očeve, očevi sinove. Najstrašniji je bio ruski car Ivan Grozni, manijak koji je skrivio smrt tisuća podanika.

U osuvremenjenome izdanju knjige Ubojstva kraljeva, Dulcie M. Ashdown vodi nas na putovanje širom europskoga kontinenta, istražujući mračne i tragične događaje u kraljevskoj povijesti, od drevnih legenda do današnjih novinskih naslova. Usto istražuje i neke od najkontroverznijih smrti u povijesti, poput smrti kralja Vilima Rufusa, prinčeva u londonskom Toweru i, u naše doba, Diane, princeze od Walesa.