Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Tajne templara

Vignati Peralta, Autor

Tajne templara

Autor: Vignati Peralta

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Hrvatski izdavač

ZG

Godina: 2003.

Stranica: 229

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 49,00 kn

Opis:

Na naslovu je vidljiv blag trag kvašenja vodom.

Ovo je neobična priča o zagonetnim vitezovima templarima. Legende, predaje i povijesne činjenice ukazuju na to da se radilo o vrlo izuzetnom, ali pomalo čudnom vojničkom redu okrenutom ezoteriji i gnosticizmu.

Priče o templarima u pravilu govore o vjerskom zanosu i neustrašivosti, često upozoravajući na postojanje službene i neslužbene verzije njihove povijesti.
Ovdje se, međutim, ne radi ni o jednoj ni o drugoj varijanti. S jedne strane imamo okosnicu priče – ona govori o grupi vitezova koji su se ujedinili, borili, osnovali bratstvo, gradili hramove, izmislili obrede, stekli slavu i na kraju završili na lomači. Premda otkriva malo, ne smijemo je zaobići. Uvijek se nešto može zaboraviti.

Prava priča o Hramu i njegovim neobičnim vitezovima sakrivena je pak između redaka. Stoga ovu knjigu o tajanstvenim štovateljima Bafometa trebate čitati aktivno – prelistavati je, proučavati, vraćati se na pojedine odlomke. Sve je unutra, l slijepac bi to mogao vidjeti. Tekst koji slijedi nalikuje priči, ali je zapravo nešto drugo. To je igra u kojoj ćete pokušati riješiti zagonetku templara. Dakako, lijenom čitatelju to neće poći za rukom. No jeste li kupili ovu knjigu zato što želite biti takav tip čitatelja?