Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Weisberger Lauren, Autor

Vrag nosi pradu

Autor: Weisberger Lauren

Vrag nosi pradu

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x12

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2006.

Stranica: 374

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 49,00 kn

Cijena: 29,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Djevojke drage (i dječaci), ukoliko ne propuštate razno-razne glamourozne tv “exclusive”, “crveni tepih” (to bi bio hrvatski prijevod “red carpeta”), pratite modne magazine, i jako, jako vam je stalo da budete u trendu i sve tako dalje. ovo bi mogla biti knjižica za vas. Lako se čita, pamtiti je ne trebate, svjetski je hit preveden dvadeset i sedam jezika, prava za film su otkupljena, a za autoričin novi roman čak je organizirana licitacija na neviđeno. Pitate se zašto?

Uspjeh romana Lauren Weisberg “Vrag nosi Pradu” leži u činjenici da tisuće i tisuće djevojaka širom svijeta sanja upravo o poslu kakav je dobila Andrea, glavna junakinja romana: ona je pomoćnica urednice jednog od najglamuroznijih modnih časopisa. Njezin novi ured izgleda kao iz bajke: dizajnerski namještaj, hrpa prekrasnih cura i fenomenalnih frajera čija savršena odjeća ocrtava njihova još savršenija tijela. No, bajka ima i svoju ružnu stranu: ispod skupe šminke i najtrendi frizure, njezina šefica, neprikosnovena kraljica modnih časopisa, Miranda Priestly, utjelovljenje je samoga vraga. Kava do Mirandina stola mora stići apsolutno savršene temperature, kad Mirandina djeca žarko požele Harryja Pottera koji još nije u prodaji Andrea ga mora nabaviti, u najkraćem mogućem roku mora locirati antikni dućan u kojem je Miranda krajičkom oka ugledala unikatni stolić, a kad se u Parizu ne pojavi Mirandin vozač, treba li uopće reći, Andrea je ta koja ga mora pronaći. No, Andrea je čvrsto odlučila preživjeti, jer ako je godina dana s Mirandom ne ubije, zasigurno će je ojačati. A jednog dana mogla bi dobiti i posao snova, onaj novinarski u The New Yorkeru.

Za napisati trendsetersku priču u kojoj sve djevojke nose Gucci naočale i manolice, a muški izgled odaje opsjednutost teretanom, Lauren Weisberg je imala sve preduvjete, jer ona iz vlastitog iskustva jako dobro zna o čemu piše. Naime, Anna Wintour, urednica Voguea, godinu dana bila je njezina šefica, pa svaka sličnost s Mirandom vjerojatno baš i nije sasvim slučajna. Nakon što je dala otkaz u Vogueu, Weisbergova je napisala roman koji na žalost ipak ne uspijeva ponuditi nešto više od pitke pričice i nekoliko vrlo plošno oblikovanih likova. Što je ipak šteta jer zadržavanje na razini štosa i pitkosti već nakon stotinjak pročitanih stranica naprosto traži ono “nešto više”, što bi imalo zahtjevnijeg čitatelja nagradilo za prolaženje kroz preostalih gotovo tristotinjak stranica. No, s druge strane, one ne tako malobrojne čitatelje koji su u stanju defiliranje po crvenim tepisima pozorno pratiti satima i i uživljavati se u velike probleme brojnih stranih i domaćih “celebrities”, ovaj će roman zasigurno i opustiti, i nasmijati, i zabaviti. U svakom slučaju, “Vragu (koji) nosi Pradu” čitatelja u Hrvatskoj neće nedostajati.