Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Winegardner Mark

Kumova osveta

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 23x15

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2008.

Stranica: 446

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 59,00 kn

Cijena: 29,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Podređeni Michaelu Corleoneu, Carlo Tramonti, podšef mafije u New Orleansu, bit će javno ponižen kada ga državni odvjetnik – brat američkog predsjednika, Danny Shea, odlučiti uhapsiti i deportirati u Kolumbiju. Tramonti će se uspjeti vratiti u Ameriku, odlučan poravnati rezultate, što će uzrokovati niz događaja koji će promijeniti tijek američke povijesti i šokirati svijet.

U međuvremenu, Michael Corleone, iako progonjen smrću brata Freda, zna da nije vrijeme za pokazivanje slabosti, već za redefiniranje obiteljskog nasljeđa i povlačenje poteza koji bi njegova oca učinili da se ponosi njime. A odvjetnik prvoga kuma, Don Vita Corleonea, i prvi irski consigliere u povijesti Mafije, Tom Hagen, srest će se s agentom CIA-e – i doznati da je odnekud, iz podzemne špilje pod jezerom Erie, uskrsnuo Nick Geraci, bivši capo Corleoneovih koji također ima neke neizravnane račune s Michaelom…

***

Utjecaj romana “Kum” Marija Puza na suvremenu kulturu je višestruk – priča o svijetu organiziranog kriminala postala je megabestselerom, prodana u više od dvadeset milijuna primjeraka i gotovo trenutni klasik koji je inspirirao nezaboravne filmove Francisa Forda Coppole i temu o mafiji pretvorio u svjetsku opsesiju. Stoga se pronalaženje dostojne zamjene za Marija Puza činilo teškim, ako ne i nemogućim zadatkom.

Posao nalaženja Puzova nasljednika obavio je urednik izdavačke kuće Random House Jon Karp, koji je radio s Puzom posljednjih deset godina prije autorove smrti 1999. godine. Karpov projekt podržali su članovi Puzove obitelji, tvrdeći da bi sam autor sigurno bio zadovoljan tom idejom. Među stotinu prijavljenih, odabran je Amerikanac Mark Winegardner, profesor kreativnog pisanja i autor sedam knjiga, koje su dobivale pohvalne kritike od časopisa poput New York Timesa, Los Angeles Timesa, i USA Todaya.

Nakon što se Winegardner primio posla i napisao roman “Povratak kuma”, kritičari su ustvrdili kako se na književnom nebu pojavio dostojan nasljednik Puzova spisateljskog dara, sposoban da vjerno dočara svijet Marija Puza, ali i da iz njega izvuče samosvojne kreacije.