Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

50 najljepših planinarskih izleta u Hrvatskoj

Pješice i autom

Željko Poljak, Autor

50 najljepših planinarskih izleta u Hrvatskoj

Pješice i autom

Autor: Željko Poljak

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 23x14

Izdavač: Školska knjiga - Zagreb

Godina: 2000.

Stranica: 139

Jezik: Bosanski

Rabljeno stanje

Cijena: 79,00 kn

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Budući da Hrvatska nema ni jednog planinskog vrha višeg od 2 000 metara, planinare i izletnike u našoj zemlji mnogo više privlači raznolikost hrvatskih gora i planina. U kontinentalnom dijelu Hrvatske prevladavaju relativno niske gore koje rijetko nadvisuju tisuću metara. Sve su vrlo šumovite, blizu su glavnih prometnica i vrlo prohodne – idealno odredište za cijelu obitelj.
Goranski, lički i primorski kraški krajevi pružaju drukčiji ugođaj. Uz obalu mora ina otocima prevladavaju krševiti krajolici, ponekad prave vrleti. Kretanje zahtijeva veće napore koji naposlijetku bivaju gotovo uvijek nagrađeni nezaboravnim vidicima koji sežu s primorskih visova na sve strane svijeta.
Ova je knjiga još jednau nizu radova o hrvatskim planinama plodnoga planinarskog pisca i vrsnog poznavatelja naših planina, prof. dr. Željka Poljaka.
U njoj nema opširnih opisa prirodnih ljepota, jer je to zadaća drugih knjiga. Broj izleta je ograničen na pedeset. Vodičsažetim opisima i obiljem detalnjih informacija upoznaje izletnike sa sadržajima koji ih očekuju, a na zemljovidima su označeni posebnom bojom samo oni planinarski putovi koji su sugerirani i opisani u knjizi kao najljepši.
Svaki izbor s pridjevkom ”najljepši” odraz je subjektivnog suda. Ovaj je izbor osobno autorov. Kako se radi o znalcu s golemim planinarskim iskustvom, nema razloga da ga i ne prihvatimo. Jesmo li u pravu, najbolje ćete provjeriti Vi.

Sretan Vam put po planinama Hrvatske!