Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Zlatna knjiga ribljih jela

Zlatan Nadvornik, Autor

Zlatna knjiga ribljih jela

Autor: Zlatan Nadvornik

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 24x17

Izdavač: Matica Hrvatska Zagreb

matica hrvatske logo

Godina: 1986.

Stranica: 389

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 5,90 €
(~44,45 kn)

Opis:

Predgovor autora:
Ribu treba znati uloviti, pripremiti, ali i jesti uz odgo­varajuće priloge i vino. Stoga sam ovom knjigom želio ljubiteljima ribljih i drugih morskih specijaliteta približiti saznanja o načinu pripremanja različitih vrsta riba, glavonožaca, školjki, puževa i rakova. Knjiga je bogata recepti­ma, onim jednostavnim za svaki dan, ali i rafiniranim za svečane prigode.
Oni koji žele udičariti, u ovoj će knjizi naći osnovne upute, a za ozbiljniji ribolov preporučujem im knjigu SPORTSKI RIBOLOV NA JADRANU kao i SPORTSKI RIBOLOV na rijekama i jezerima, koje će ih upoznati sa svim potrebnim detaljima.
Kako je vino sastavni dio kulinarstva, spomenuo sam samo neke vrste iz široke lepeze naših kvalitetnih vina, a svatko će od vas odabrati ono koje mu najviše odgovara prema vrsti jela.
Knjiga sadrži više od 400 recepata za kuhanje, pečenje, pirjanje, pečenje i prženje ribe na žaru. S obzirom na bo­gatu ponudu i činjenicu da riba zauzima važno mjesto u suvremenoj ishrani, vjerujem da će mnogi od vas obogatiti svoj svakodnevni jelovnik, ali i iznenaditi goste svojim ku­linarskim umijećem.

Iz sadržaja:
– Morske ribe
– Glavonošci
– Školjkaši
– Puževi
– Rakovi
– Riječne ribe