Vodič kroz hrvatske gastro ikone – Croatian gourmet guide
Zoran Šimunić, Uredio
Vodič kroz hrvatske gastro ikone – Croatian gourmet guide
Uredio: Zoran Šimunić
Stanje: Rabljeno
Uvez: Meki
Format: 24x17
Izdavač: Hrvatski izdavač
Godina: 2007.
Stranica: 466
Jezik: Hrvatski
Cijena: 6,90 €
(~51,99 kn)
Opis:
Vodiči su i te kako nužni! – Za pohvalu je to što vodiči dobrim restoranima postoje, jer olakšavaju snalaženje gostima a ambicioznijim ugostiteljima daju poticaj da i dalje unaprjeđuju svoju ponudu. Restoran Rivica prisutan je redovito u gotovo svim tim značajnijim izdanjima, možda se od jednog do drugoga ocjene malo razlikuju, ali to je uglavnom zbog različitih korištenih metodologija u izboru. Moja je primjedba, pogotovu s obzirom na okruženje u kojemu živimo i djelujemo, da bi osim o klasičnim točkama u kriterijima izbora trebalo vrlo intenzivno voditi računa i o jednoj koja govori o odnosu između kakvoće i rafiniranosti ponude te cijene, dakle o tome dobije li gost uvijek odgovarajuću vrijednost za cijenu što je plati. Nekad i imućan gost nije raspoložen za raskošan obrok pa mu valja preporučiti neko skromnije jelo ali ipak prigotovljeno i prezentirano rafinirano na tanjuru, a svjesni moramo biti i toga da je u Hrvatskoj segment osoba s dubokim džepom malen, dakle restoran mora biti dobro organiziran, pripremljen i spreman da ponudi i neko fino a novčano prihvatljivije jelo od nešto skromnijih posve svježih namirnica, štaviše takva jela od skromnih namirnica koje prate umjerene cijene za pravog ugostitelja i kuhara izazov su, da pokaže kako se i od njih uz malo mašte može kreirati tanjur za zaista vrhunski užitak. – kaže Dražen Lesica.
Dvojezični vodič