Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Zašto muškarci ne slušaju a žene ne znaju čitati zemljovide

Zašto se razlikujemo i što učiniti glede toga

Allan I Barbara Pease, Autor

Zašto muškarci ne slušaju a žene ne znaju čitati zemljovide

Zašto se razlikujemo i što učiniti glede toga

Autor: Allan I Barbara Pease

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 11x7

Izdavač: Mozaik knjiga Zagreb

mozaik knjiga logo

Godina: 2003.

Stranica: 216

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 13,90 €
(~104,73 kn)

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Osnovni problem je jednostavan: muškarci i žene se razlikuju. Nisu bolji ili lošiji – samo različiti. Znanstvenici, antropolozi i sociobiolozi znaju to godinama, ali su i bolno svjesni da bi ih izricanje tog znanja javno u ovakvu politički korektnom svijetu moglo pretvoriti u društvene parije. Društvo danas odlučno vjeruje da muškarci i žene imaju potpuno iste vještine, sposobnosti i potencijale – upravo kao što znanost, ironično, počinje dokazivati da su sasvim različiti.

I gdje smo onda sada mi? Kao društvo, na krajnje drhtavu tlu. Samo razumijevanjem razlika između muškaraca i žena možemo stvarno početi graditi zajedničkim snagama – a ne individualnim slabostima.

U ovoj knjizi zahvaćamo golem napredak koji je u posljednje vrijeme načinjen u ljudskoj evolucijskoj znanosti i pokazujemo kako se te lekcije primjenju­ju na muške i ženske veze. Zaključci koje otkrivamo su kontroverzni. Oni se sukobljavaju. Oni su, povremeno, krajnje uznemirujući. Ali omoguću­ju svima nama solidno i potpuno razumijevanje mnogih čudnih stvari koje se događaju između muškaraca i žena.

Naš cilj pri pisanju ove knjige je da vam pomognemo da naučite više o sebi i suprotnom spo­lu, tako da vaše međusobno djelovanje i odnosi mogu biti više ispunjava­jući, zabavniji i više zadovoljavajući.

Ova je knjiga posvećena svim muškarcima i ženama koji su bili budni u dva poslije ponoći, čupali si kosu i preklinjali svoje partnere: »Ali zašto ne razumiješ?« Veze propadaju zato što muškarci ne razumiju zašto žena ne može biti sličnija muškarcu, a žene očekuju od svojih muškaraca da se ponašaju jednako kao i one. Ova knjiga neće vam samo pomoći da se uh­vatite ukoštac sa suprotnim spolom, pomoći će vam i da razumijete sebe. I kako oboje možete živjeti sretnije, zdravije i skladnije.
Barbara i Allan Pease