Otvorenje

Antikvarijat Ezop prvi je put svoja vrata otvorio 21. siječnja 2003. godine na adresi: Županijska ulici 43 u Osijeku.

Otvorenje antikvarijata
Otvorenje antikvarijata

-Osijek do tada nije imao antikvarijat – barem ne onaj koji bi imao ozbiljniju ponudu knjiga ili potrajao dovoljno dugo da građani uopće saznaju za njega. Osječanima, kao i stanovnicima okolnih mjesta koja gravitiraju prema Osijeku, trebalo je dosta vremena da se naviknu na naše postojanje. S vremenom je postalo uobičajeno kod nas tražiti knjige, jer tu ih mogu dobiti jeftinije i mogu doći do onih izdanja koja su se rasprodala uz teško nabavljive knjige.

 

Povijest antikvarijata

S vremenom su kod nas počeli kupovati i CD-e, ploče, kao i školske udžbenike. Također sad nam već svakodnevno prodaju svoje knjige, udžbenike, CD-e i ploče.

Zbog sporo spomenutog procesa opstanak nam je bio vrlo težak i često upitan, pa smo vrlo brzo tržište proširiti i na ostatak Hrvatske, a s vremenom i regije – među prvim smo antikvarijatima na širem području koji su prepoznali mogućnosti interneta za prodaju svojih proizvoda, ali i otkup zanimljivijih izdanja kojih u samome gradu nije bilo dovoljno.

Pokrenuli smo web-stranicu koja nam je omogućila i odmak od lokalne sredine. U veljači 2012. godine antikvarijat seli bliže središtu grada – u prostor od 42 kvadrata u Županijskoj 19, gdje smo i danas.

Prostor

Antikvarijat Ezop
Antikvarijat Ezop

Veći prostor omogućio nam je da bolje izložimo svoju ponudu uz općenito bolje uvjete za rad. Potrudili smo se urediti ga u duhu klasičnih antikvarijata, pa nam često kažu da smo jedan od najljepših antikvarijata s knjigama.

Također, ponuda antikvarijata Ezop je vrlo velika pa možemo konkurirati svim ostalim antikvarijatima u Hrvatskoj i šire. Jedna je od naših misija prepoznavanje i čuvanje od zaborava lijepe i korisne pisane riječi, rijetkih glazbenih zapisa te često nostalgičnih motiva prošlih vremena na samim razglednicama.

Antikvarijat Ezop za mnoge je Osječane, kao i putnike , danas kultno mjesto, gdje dolaze redovito vidjeti što ima novo u našoj ponudi, nešto kupiti ili se samo rashladiti /ugrijati u ugodnoj atmosferi.

 

The Bookshop Book

Antikvarijat je prepoznat i izvan naših granica. Tako da nas je spisateljica Jen Campbell, obilazeći najzanimljivije antikvarijate u svijetu, uvrstila  u svojoj knjizi The Bookshop Book, i to kao jedini takav antikvarijat na ovim prostorima.

Povijest antikvarijata
Bookshop Book

2020. godine predstavljamo našu novu web-stranicu, četvrtu po redu. Nadamo se da će vam se svidjeti te da ćete u njoj prepoznati puno pozitivnih promjena u usporedbi s postojećima.

Ove godine predstavljamo i nešto potpuno novo – animacije koje sami osmišljavamo i radimo – jedan od likova je i Knjigoljub, a njegove dogodovštine možete pratiti na YouTubeu i Facebooku.

Također pokrećemo projekt METRONOM 2020. koji nudi osvrte na književna, glazbena i filmska djela. Tako ukoliko želite neku knjigu pročitati pogledajte na stranicama METRONOMA na našoj platformi što kažu razni autori kritika…te vas možda neka i privuče da knjigu potražiti u knjižnicama ili antikvarijatima.

Ugodnu kupnju želi vam vaš antikvarijat Ezop!

Povijest antikvarijata

Antikvarijat Ezop na otvorenju 2012. godine

Prvi dani rada u novom prostoru: