Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Zahtjevno dijete

Kako prevladati sukobe i pomoći djetetu da ostvari svoje potencijale

Andrew Fuller, Autor

Zahtjevno dijete

Kako prevladati sukobe i pomoći djetetu da ostvari svoje potencijale

Autor: Andrew Fuller

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 23x15

Izdavač: L1

Godina: 2008.

Stranica: 216

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 157,00 € (~20,84 €)

Cijena: 11,90 €
(~89,66 kn)

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Što čini neku djecu "zahtjevnom"? Riječ je o djeci koja su otkrila poseban način na koji mogu dobiti od svijeta ono što žele i stalno se koriste tim pristupom. To nisu "zločesta" djeca, ali svojim ponašanjem mogu kod roditelja i nastavnika pobuditi želju da se prema njima ponašaju vrlo zločesto. Zašto? Jer su navikla da sve uvijek bude po njihovom i jer nisu osobe koje će se lako odreći takve povlastice.

Živite li s takvim djetetom? Možemo ih naći u najrazličitijim pojavnim oblicima: pregovarači (sjetite se Barta Simpsona), natjecatelji (primjesa Lancea Armstronga), vražićci (nadahnjuju se pokojnim Steveom Irwinom; nepobjedivi diskutanti (odjeci Margaret Thatcher) – a ima ih još. Dolaze u najrazličitijim veličinama, od malih klinaca do velikih tinejdžera i prava su napast!

Knjiga donosi pojedinosti o razvojnim fazama ove djece i pomaže nam da bolje shvatimo njihova promjenljiva raspoloženja. Autor pokazuje kako kreirati promjene u obiteljskom životu i pomoći djeci da se promijene i razviju prijeko potrebne pozitivne životne navike – da budu obzirna prema drugima, da kontroliraju svoju srdžbu, da ostanu usredotočeni i budu sposobni ostvariti iskrenu vezu.