Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Svemir kao slagalica (knjiga + cd)

Antionio šiber, Autor

Svemir kao slagalica (knjiga + cd)

Autor: Antionio šiber

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x21

Izdavač: Školska knjiga - Zagreb

Godina: 2005.

Stranica: 202

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 15,90 €
(~119,80 kn)

Opis:

Svoju fasciniranost tematikom koju obrađuje autor uspijeva pretočiti u tekst koji će svakog iole znatiželjnog čitatelja posve zaokupiti i osvojiti.
… Autor polazi od temeljnih istraživanja u teorijskoj fizici čvrstog stanja, pa preko pojedinih dijelova kemije obuhvaća žive strukture i staničnu biologiju.
… Svi se fenomeni zbivaju na razini na-nometra, milijuntog dijela milimetra. Znanost, danas već i tehnologija tih dimenzija -nanoznanost, trendovski je pojam današnjeg doba.
… Čitanjem knjige do samog kraja stvori se dojam o zaokruženosti cjeline, što je poziv na novo čitanje i ponovno uživanje u kompletiranju „slagalice”.

… U knjizi se obrađuje tematika najbliža autorovu području istraživanja. To su geometrijska i arhitektonska načela građe atomskih struktura poput fulerena, nanocijevi i sličnih građevnih oblika u nanosvijetu. Pritom pronalazi brojne primjere realizacije istih strukturnih načela u osnovnim građevnim jedinicama živih organizama, kao što su proteini, DNA, virusi i mikrotubuli.