Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Bakker R. Scott, Autor

Ratnik – Prorok – Princ ničega, knjiga 2.

Autor: Bakker R. Scott

Ratnik – Prorok – Princ ničega, knjiga 2.

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 25x16

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2008.

Stranica: 603

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 20,90 €
(~157,47 kn)

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Pred očima čarobnjaka Drusasa Achamiana Princ Ničega magijom će se običnih riječi i neobičnih djela premetnuti u Ratnika-Proroka. Achamian zna da Kellhus ne koristi čarolije, no kako njegovom novom učeniku to uspijeva?

Dok Velika Imena i ratnici Kljove svoju svetu vojnu vode sve dublje na jug, sve bliže gradu Shimehu i putem prolaze kroz iskušenja bitaka, zaraza i žeđi Kellhus će polako osvojiti njihova ogrubjela srca i učvrstiti poljuljanu vjeru mudrim riječima utjehe. No kada u srcu pustinje pronađe vodu, mit o Ratniku-Proroku počet će pronositi deseci tisuća sljedbenika. Samo Cnaiür, scylvendski ratnik-vojskovođa, u kostima osjeća dvoličnost Kellhusove velike igre, ali Achamian razdiran sumnjama neprestance dvoji je li Kellhus novi mesija ili samo predznak Druge Apokalipse. No izgleda da se nitko ne može oduprijeti dobroti i iskrenosti Ratnika-Proroka.

Dok pogani Fanimljani uzmiču pred naletima svete vojne, Achamian ima sve manje vremena da se odluči kome će pokloniti svoje povjerenje, nemilosrdnim naredbodavcima Mandata ili nasljedniku kralja kome se njegova čarobnjačka škola zaklela na vjernost prije dvije tisuće godina. Naravno sve to pod uvjetom da ni Kellhusa ni njega prije toga ne ubiju špijuni Savjeta, netko od Velikih Imena ili bilo tko drugi s popisa sve brojnijih neprijatelja. A kakve će ulogu u tome imati svetica-bludnica? Ah Esmenet…

Drugim dijelom ove trilogije R. Scott Bakker je pokazao kako se može napisati inteligentan akcijski roman u žanru fantastike kada se izmaštani svijet dobro osmisli i napuči stvarnim i zanimljivim likovima. «Princ Ničega» neosporno je najtemeljitije razrađeno izvorno djelo suvremene fantastike u posljednjih desetak godina. Svijet Eärwe, njegova povijest, religije, jezici, narodi i običaji daju zaokružen cjelovit i potpuno razumljiv sustav u kojem se protagonisti kreću i djeluju potpuno prirodno i sukladno položaju i dodijeljenoj ulozi.