Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Templari

Autor: Barbara Frale

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: Profil

profilPlanetopija

Godina: 2010.

Stranica: 220

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 7,90 €

Opis:

Vatikanski dokument koji je razotkrio tajnu najmoćnijeg viteškog reda.

Stotinama godina nakon što je francuski kralj Filip Lijepi 1314. dao spaliti na lomači posljednjeg velikog meštra templarskog reda Jacquesa de Molaya i jednog od njegovih najprisnijih suradnika Geoffroya de Charnyja, povijest templara bila je obavijena velom tajni. Templare su pratili mitovi i legende, kao što su priče o Svetom gralu, Zavjetnoj škrinji, a često su povezivani i s okultnim društvima.

Dobivši od Vatikana dozvolu za proučavanje srednjovjekovnih dokumenata u Tajnom vatikanskom arhivu, talijanska povjesničarka i stručnjakinja za srednjovjekovnu povijest, Barbara Frale, otkrila je 2001. godine Pergament iz Chinona, zapisnik saslušanja velikog meštra Jacquesa de Molaya i drugih visokih vitezova templarskog reda. Dokument je bacio potpuno novo svjetlo na povijest templara, kao i ulogu Crkve u ukidanju tog reda.

U ovoj knjizi Barbara Frale podiže veo tajne s mita o templarima, odbacujući pritom ezoterična i bajkovita tumačenja, koja su mu nerijetko bila pripisivana, a pripisuju mu se i danas.