Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Alhemija tajnih majstora masonerije

Bojan Timotijević, Autor

Alhemija tajnih majstora masonerije

Autor: Bojan Timotijević

Stanje: Rabljeno

Uvez: Tvrdi

Format: 21x14

Izdavač: L2

Godina: 2018.

Stranica: 315

Jezik: Srpski

Rabljeno stanje

Cijena: 15,90 €

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Masonska pouka kaže da je Tubal-Kain bio prvi Majstor kojem je uspjelo da izdvoji čist metal iz kamena; potvrđujući da masonski rituali imaju svoje porijeklo u alkemijskoj tradiciji. Generalno se vjeruje da riječ Alkemija potiče od arapske riječi “Al-Khem” ili “Iz Zemlje Khem”, koja se odnosi na Egipat.

Masoni poput Benjamina Franklina i Voltairea su studirali Alkemiju u relaciji sa Masonerijom.
Veliki Albert Pike je vjerovao da je Alkemija Tajna iza Masonerije. Alkemija je postala kamen temeljac ljudima poput Fransica Bacona, Isaaca Newtona, Roberta Boyla, kao i ostalim osnivačima Kraljevskog Društva Britanije.
Kamen filozofa teži preobratiti Aurum Vulgi (Prosto zlato) u Aurum Philosophorum (Filozofsko zlato); Neofita, Luftona, u Adepta (Iniciranog). Ti adepti Alkemije su Tajni Majstori Masonerije, Prosvijetljeni Mudraci i Besmrtni Filozofi koji posjeduju Kamen filozofa.

Jedan drevni alkemičar ističe: “Taj predmet, Kamen filozofa izvučen je iz tebe: ti si njegov mineral.” Alkemija je stoga nauka preobražavanja stvari ali, riječ “stvar” se ne odnosi samo na metale, već prije svega na one koji praktikuju tu disciplinu.