Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

U2 o U2

Autor: Bono, The Edge, Adam Clayton, Larry Mullen Jr.

Stanje: Novo

Uvez: Tvrdi

Format: 34x27

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2006.

Stranica: 346

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena u knjižari: 299,00 € (~39,68 €)

Cijena: 25,90 €
(~195,14 kn)

Opis:

U2 i njihov menadžer Paul McGuinness, kroz «U2 by U2» i slike iz vlastite zbirke uvode nas u skriveni svijet najveće rock grupe našeg doba. Grozne frizure, još gori mamurluci, molitvena okupljanja i divlje zabave, susreti s predsjednicima i papom, intimni trenuci nastajanja svih njihovih klasičnih pjesama: sve je okupljeno u ovoj knjizi, pisanoj pod nadzorom same grupe U2 s jednakim stilom, nepogrešivom preciznošću i strašću za esenciju koji su nam tako poznate iz njihove glazbene karijere. U njoj članovi grupe iskreno i otvoreno progovaraju o tome kako su počeli, kako su nastajali njihovi najveći hitovi te kako su se razvijali – kao pojedinci, ali i kao grupa koja još uvijek vjeruje kako rock može promijeniti svijet.

Godine 1975., četiri tinejdžera iz Škole Mount Temple u Dublinu, okupilo se pretrpanoj kuhinji kako bi porazgovaralo o stvaranju grupe. Bubnjevi su jedva stali u sobu, vodeći je gitarist svirao na gitari iz kućne radinosti, basist jedva da je znao svirati, a nitko nije želio biti pjevač. Više od trideset godina kasnije, Bono, The Edge, Adam Clayton i Larry Mullen Jr. još su zajedno, povezani snažnim osjećajem odanosti, strastvenim idealizmom i usrdnom vjerom u moć rock and rolla da promijeni svijet.

U epskom putovanju koje ih je iz Dublina odvelo na mnoge svjetske stadione, U2 je prodao preko 130 milijuna albuma, zauzeo prvo mjesto top-ljestvica diljem svijeta, uveo revoluciju u nastupe uživo, predvodio političke kampanje i stvarao glazbu koja je odredila naše doba.