Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Bujold Lois Mcmaster

Ethan od athosa

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2006.

Stranica: 235

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 13,90 €
(~104,73 kn)

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Ethan od Athosa poseban je dio avantura Milesa Vorkosigana u kojem se Admiral Naismith uopće ne pojavljuje iako se njegovo ime često spominje. Objavljen još davne 1986. kada su se unutar iste kalendarske godine pojavile Krhotine časti i Pripravnik za ratnika, pridonio je lansiranju Milesa u zvjezdanu orbitu popularnosti. Iako se kronološki događa negdje u vrijeme zbivanja opisanih u Cetagandi, roman izravno slijedi zapovjednicu Elli Quinn na njezinu prvom samostalnom zadatku nakon operacije lica opisane u Pripravniku za ratnika.
Dr. Ethan Urquhart šef je Centra za reprodukciju na izoliranoj i slabo naseljenoj koloniji Athos, no odjednom njegov brižno isplanirani cilj da i sam postane roditelj postat će ugrožen neobjašnjivim odumiranjem jajašaca u inkubatorima. Vladari Athosa neće naći nikog pogodnijeg od Ethana da jedinim svemirskim brodom koji jednom godišnje pristaje na Athos otputuje na stanicu Kline i ustanovi što je pošlo po zlu s posljednjom isporukom genetičkog materijala.
Na stanici Kline Ethan će se suočiti s neobičnim svijetom galaktičara, svijetom prepunom opasnosti, intriga i apsolutno neobičnih stvorenja, toliko drugačijim od njegova miroljubivog i stabilnog društva. Vjerojatno najveći šok pretrpjet će kada upozna prelijepu zapovjednicu Elli Quinn, trenutno na specijalnom špijunskom zadatku za Admirala Naismitha, zapovjednika slobodnih Dendariijskih plaćenika. Elli očigledno ima neki poseban zadatak, a Athos će se naći u žiži njezina interesa – što prevedeno u svakodnevni jezik najvjerojatnije znači – u neprestanoj smrtnoj opasnosti!
U prijevodu Dubravke Petrović i s ilustracijom Esada Ribića Ethan od Athosa dio je serije u kojoj je do sada objavljeno četrnaest knjiga o svijetu Milesa Vorkosigana. Serija je prodana u više od 50.000 primjeraka i to je čini najpopularnijim nizom SF knjiga u Hrvatskoj.