Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Autor: Bulgakov Afanasjevič Mihail

Majstor i Margarita

Stanje: Novo

Uvez: Tvrdi

Format: 20x14

Izdavač: Jutarnji list

jutarnji list nakladnik

Godina: 2008.

Stranica: 366

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 14,90 €
(~112,26 kn)

Opis:

Bulgakov je od više puta tretirane teme napravio književno čudo. Fascinantno je do koje je mjere Bulgakov uspio dočarati izgled sovjetske zbilje svoga vremena baratajući tako vječnim temama kao što su Pilat, Isus i Vrag… stvorivši roman pun svjetlosti, premda mu je tema suštinsko i posvemašnje zlo stvarnosti u kojoj je živio. To se valjda zove magijom.
– iz pogovora Darija Grgića

Roman “Majstor i Margarita” možemo danas smatrati jednim od kapitalnih djela svjetske književnosti. Ne samo što taj roman slijedi tradiciju tvorbe u jeziku “koju možemo lako prepoznati u čitavom nizu modernih romanopisaca od Kafke, Joycea, i Prousta sve do Grassa ili Marquesa” (Solar), nego u njega kao da su se slili veliki tijekovi europske kulturne i literarne tradicije.
– Aleksandar Flaker

Učinak ove knjige stvarno je fantastičan. Ona je iz nekog drugog svijeta koji nema veze sa sovjetskim okruženjem. Čitanje te knjige nudi vam pogled u drugom smjeru, taman da shvatite kao je sve što se dotad doživjeli bila obmana.
– Victor Pelevin

U red besmrtnih Bulgakov je definitivno upisan kada je prvi put objavljen roman Majstor i Margarita. Nije trebalo imati posebno izoštren literarni ukus da bi se odmah shvatilo kako.se radi o jednom od najboljih romana (barem) dvadesetog stoljeća.
– Kruno Lokotar

Ideju za pjesmu “Sympathy for the Devil” dobio sam nakon čitanja Baudelairea i Bulgakovljeva romana Majstor i Margarita.
– Mick Jagger