Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Camilleri Andrea , Autor

Drugi kraj konca

Autor: Camilleri Andrea

Drugi kraj konca

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: Profil

profilPlanetopija

Godina: 2017.

Stranica: 227

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 9,90 €

Opis:

U vrijeme teške i tragične aktualne migrantske krize sicilijanski policijski komesar i njegovi ljudi našli su se pred zagonetkom jednoga strašnog ubojstva. Intuicijom nadareni Salvo Montalbano na svoj će se, uobičajeno nekonvencionalni način uhvatiti u koštac s problemom. Dakako, uspješno.

Inspektor Montalbano policajac je nagle ćudi, nesklon autoritetu, hedonist i gurman. Njegov je svijet Vigata i Sicilija, i glavni je junak kriminalističkih romana Andree Camillerija, najčitanijeg talijanskog pisca. Drugi kraj konca novi je prijevod talijanskog književnog meštra i njegova stota objavljena knjiga! Kapa dolje, maestro!

Andrea Camilleri, autor je neodoljivih krimića čiji su zaštitni znakovi humor, hedonizam i čovjekoljublje. A koliko je u tome uspješan, govore i prijevodi na brojne jezike, uspjeh televizijskog serijala, ali i to da je jedan grad, Camilleriju u čast, promijenio ime. Naime, Camilleri je za fikcionalno mjesto radnje romana – Vigatu, inspiriralo njegovo rodno mjesto Porto Empedocle. Vlast u tom gradu, u slavu pisca koji je privukao brojne turiste, imenu grada od 2003. dodala je i ime Vigata.