Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Kako da opet ozdraviš

Carl Simonton, Autor

Kako da opet ozdraviš

Autor: Carl Simonton

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 1995.

Stranica: 204

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 6,90 €
(~51,99 kn)

Opis:

Što može bolesnik — i više od terapije koju mu je propisao liječnik — činiti kako bi aktivno surađivao u svom ozdravljenju? Kakvu ulogu pri nastajanju i pri liječenju bolesti igraju duševna preživljavanja? Mogu li zdravi ljudi naučiti tako živjeti da njihovo tijelo izrazito smanji svoju „spremnost na bolest”?
To su neka od osnovnih pitanja na koje pokušavaju odgovoriti liječnik O. Carl Simonton i psiholog Stefanie Matthews-Simonton. Oni su godinama vrlo uspješno liječili bolesnike od raka. Oboljelima se vidljivo popravlja kvaliteta života i oni žive — kaže dr. Simonton u jednom intervjuu 1981. godine — „u prosjeku dvostruko duže nego bolesnici od raka u najboljim medicinskim centrima s ortodoksnim oblicima terapije”.
U ovoj svojoj knjizi iznose temeljne postavke svog koncepta dijagnoze i liječenja.
„Opet ozdraviti” – poziv je i praktično uvođenje u samopomoć za oboljele od raka, njihove pomoćnike i rodbinu.
Autori ne žele svojom metodom uobičajeno medicinsko liječenje zamijeniti, nego nadopuniti. Oni pojmovima kao što su „volja za život” i „samoiscjelivačka snaga”, daju znanstvenu osnovu i pomoću mnogobrojnih primjera pokazuju da nada, povjerenje i pouzdanje te novi postupak sa samim sobom mogu biti važne pretpostavke za ozdravljenje i zdravlje.