Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Opis:

Roman ‘Jedanaest minuta’ prica o Mariji, mladoj djevojci iz jednoga brazilskog sela, koju njezin prvi nevini ljubavni dozivljaj ostavlja slomljena srca. U toj ranoj zivotnoj dobi stjece dojam da nikada nece pronaci istinsku ljubav i zato povjeruje da je ljubav ‘nesto strasno sto donosi patnju. . .’
Slucajan susret u Rio de Janeiru odvodi je u Zenevu, gdje se nada steci slavu i bogatstvo, ali zavrsava na ulici kao prostitutka.

U Zenevi se Maria sve vise udaljuje od ljubavi, istodobno sve opcinjenija seksom. Njezin ocajnicki stav o ljubavi stavljen je na kusnju kada upozna naocitoga mladog slikara. Tada na tragu spoznaje o samoj sebi, Maria mora odluciti hoce li nastaviti tom tamnom stazom seksualnog uzivanja bez ljubavi, ili ce sve staviti na kocku da bi spoznala vlastitu ‘unutarnju svjetlost’ i onaj drukciji seks kao plod istinske ljubavi.

U ovome novome zanimljivom i odvaznom romanu, Paulo Coelho istrazuje duhovnu prirodu odnosa seksa i ljubavi te nas tako potice da preispitamo i prevladamo vlastite predrasude, a time i prihvatimo vlastitu ‘unutarnju svjetlost’.