Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Okultno

Povijest okultnog

Colin Wilson, Autor

Okultno

Povijest okultnog

Autor: Colin Wilson

Stanje: Novo

Uvez: Tvrdi

Format: 29x21

Izdavač: Ezop antikvarijat

Godina: 2019.

Stranica: 528

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena u knjižari: 299,00 €

Cijena: 23,90 €

Opis:

Ezop antikvarijat 2019. godine izdao je knjigu Okultno (u izvorniku: The Occult: A History). Svi suradnici i pomagači u nastanku ovoga prijevoda su iz Osijeka, a knjiga je tiskana u Gradskoj tiskari Osijek u nakladi od samo 300 komada.

Okultno je knjiga napisana 1971. godine, a neke od tema unutar ove nefikcionalne prozne knjige obuhvaćaju rad i djelo autora kao što su: Aleister Crowley, Helena Blavatsky, Franz Mesmer, Grigori Rasputin, Daniel Dunglas Home, Paracelsus, P. D. Ouspensky, William Blake, Giacomo Casanova, Heinrich Cornelius Agrippa te teme vezane za Kabalu i primitivnu magiju.

Knjiga je podijeljena u tri dijela:
Prvi dio: pregled predmeta obrade;
Drugi dio: povijest magije;
Treći dio: čovjekove latentne moći.

Colin Wilson (1931. – 2013.) engleski pisac i filozof, autor je više od stotinu beletrističkih i publicističkih djela, a posebno zanimanje pokazivao je za teme s područja paranormalnog, misticizma, ljudske seksualnosti i kriminalističke psihologije. Svoju je filozofiju nazivao fenomenološkim egzistencijalizmom.
recenzije možet pogledati na : https://ezop-antikvarijat.hr/metronom/okultno/
kao i na postu Ratka Martinovića : https://blog.vecernji.hr/ratko-martinovic/je-li-okultno-znanstveno-dokazivo-ili-kako-je-colin-wilson-redefinirao-paranormalno-12311

Naslov je NOV, nekorišten.