Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Cornwell Patricia, Autor

Gnijezdo stršljenova

Autor: Cornwell Patricia

Gnijezdo stršljenova

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2004.

Stranica: 383

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 79,00 €

Cijena: 8,90 €

Opis:

U Charlotteu, velikom gradu Sjeverne Karoline čiji je amblem gnijezdo stršljenova policija radi punim intenzitetom, no kriminal je prisutan na svakom koraku. Tri su stršljena koja čuvaju Charlotte: Andy Brazil, ambiciozan, mladi reporter The Charlotte Observera koji radi i kao vrlo nadobudan policajac dobrovoljac, policijska narednica Judy Hammer, dobra vila Charlottea, čuvarica reda i mira sa zamršenim privatnim životom te njezina zamjenica, Virginia West, žena stroj potpuno odana poslu.

Ionako kaotičan ritam grada dodatno uznemiruje serijski ubojica, a ekipa stršljenova radi sve u svojoj moći da uhvati ubojicu i smiri građane. Njihov posao zahtijeva fantastičnu kondiciju; psihičku stabilnost, tjelesnu spremu i briljantan um.

Patricia Cornwell, autorica niza romana o forenzičarki Scarpetti romanom “Gnijezdo stršljenova” otišla je drugim smjerom i stavila naglasak na život i psihološki profil policajaca, temeljeći ovaj roman na stvarnim ljudima iz doba kad je bila novinarka crne kronike i pripadnica policijskog dobrovoljačkog reda.