Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Suvremena poslovna komunikacija

Deseto izdanje

Courtland L. Bovee, John V. Thill, Autor

Suvremena poslovna komunikacija

Deseto izdanje

Autor: Courtland L. Bovee, John V. Thill

Stanje: Novo

Uvez: Tvrdi

Format: 29x21

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2012.

Stranica: 750

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena: 49,90 €

Opis:

LEKCIJE IZ SVAKODNEVNICE ZA POSLOVNI SVIJET BUDUĆNOSTI

Komunikacija je jedan od najosnovnijih elemenata poslovanja, bilo da je riječ o istraživačkomtimu koji prikuplja dokaze o tržišnim trendovima ili se radi o inspirativnom vođi koji vodi kompaniju prema ispunjavanju zajedničkih ciljeva. Učinkovita komunikacija je ključna za uspjeh organizacija i pojedinaca, a neučinkovita komunikacija često je uzrok manjih pogreški, velikih strateških zabluda i katastrofalnih neuspjeha. Bez obzira na profesiju kojom se želite baviti, sposobnost komuniciranja će biti ključna vještina – i vještina koju će poslodavci od vas očekivati kada uđete na tržište radne snage.

Suvremena poslovna komunikacija već je dva desetljeća vodeći udžbenik iz tog područja, a ističe se najmodernijim analizama koje će studente uspješno pripremiti na stvarnu poslovnu praksu. Dok drugi udžbenici izdaju nova izdanja koja nisu u skladu s godinom u kojoj izlaze, Bovée i Thill pružaju znanje iz stvarnog svijeta današnjice i sutrašnjice.

Autori kontinuirano nude praktične savjete i obrađuju relevantne teme u modernom komuniciranju, kao što je upotreba društvenih mreža, blogova, Twitera i ostalih suvremenih komunikacijskih alata u poslovnom okruženju. Svako poglavlje završava vježbama i aktivnostima koje podržavaju pojedinu temu, te se za razliku od stručnih izdanja, ova knjgia bavi suvremenim komunikacijskim alatima koji pripremaju za stvarnu praksu poslovnog komuniciranja.

Sadržaj pokriva širok spektar tema koje su važne za učinkovitu poslovnu komunikaciju te komunikacije u kontekstu kulturalnih različitosti. Iako je zbog cjelovitosti i detaljnog uvida u različite teme poslovnog komuniciranja knjiga prvenstveno namijenjena studentima ekonomskih znanosti i menadžmenta, Business Communication Today također može biti korisna literatura znanstvenim i stručnim radnicima koji se bave ekonomijom, ali i svima koji žele izbrusiti svoje komunikacijske vještine. Primjenjivost ovog djela na širu javnost potvrđuju poglavlja koja govore o oblikovanju životopisa, pisanju izvještaja ili vođenju intervjua te sastavljanju rutinskih, negativnih, pozitivnih i poticajnih poruka. Kad se tome dodaju didaktički elementi na kraju svakog poglavlja koji donose sažetke sadržaja i testiraju znanje i porimjenu novih znanja i vještina, evidentno je da se djelo bavi važnim temama za učinkovito poslovno komuniciranje.

Kratki sadržaj:

Razumijevanje osnova poslovne komunikacije
Primjenjivanje procesa pisanja u tri koraka
Sastavljanje kratkih poruka
Popunjavanje poruka kvalitetnim informacijama
Planiranje, pisanje i ispunjavanje izvještaja i prijedloga
Izrada i provođenje usmenih i internetskih prezentacija
Sastavljanje poruka za zaposlenje i intervjui za zapošljavanje

C. L. Bovée i J. V. Thill već su dva desetljeća vodeći autori udžbenika i milijunima studenata su pokazali put u ekonomiju i poslovne komunikacije. Njihovi nagrađivani tekstovi ističu se provjerenim pedagoškim pristupom, opsežnom upotrebom suvremenih studija slučajeva, stotinama primjera iz stvarnog života, privlačnim stilom pisanja, temeljitim istraživanjem i jedinstvenom integracijom tiskanih i elektroničkih izvora. Svako novo izdanje odražava predanost autora kontinuiranom dotjerivanju i usavršavanju, osobito u pogledu oblikovanja najnovijih praksi u poslovanju i upotrebi tehnologije. Profesor Bovée ima 22 godine predavačkog iskustva na Grossmont College u San Diegu, gdje je primio titulu počasnog profesora kao i zvanje počasnog rukovoditelja C. Allen Paul. Thill je istaknuti komunikacijski konzultant koji je radio s organizacijama u rasponu od multinacionalnih kompanija iz Fortune 500 do poduzetničkih, tek pokrenutih tvrtki. Prije je bio zaposlen u Pacific Bellu i u Texacu.