Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Menadžment olimpijskih igara

Damir škaro, Autor

Menadžment olimpijskih igara

Autor: Damir škaro

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: MATE

Godina: 2012.

Stranica: 336

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 25,90 €

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Olimpijske igre, koje okupljaju najbolje sportaše iz cijeloga svijeta, iz svih sportskih disciplina, postaju svečanost ljudskih mogućnosti, temeljenih na atletskim postignućima, tehnološkim postignućima ali i zajedništvu nacija.

Od vremena Coubertinovog gesla („važno je sudjelovati”), do modernog olimpizma, sport je postao „unosan biznis”, ali i jako političko oružje. Organizacijom Olimpijskih igara, najveće svjetske priredbe, svaka zemlja, pokrajina i grad skreću na sebe pozornost sveukupne svjetske javnosti preko suvremenih medija te nastoje te okolnosti iskoristiti u različite svrhe. Neupitno je da gospodarstvo dotične zemlje, pokrajine i grada ima od toga koristi, za vrijeme održavanja samih igara, i poslije njih.

Na čelo Igara posljednjih godina dolaze profesionalci – poduzetnici i sve složeniji management, te odgovarajući marketing, kao i ovi športovi i niz drugih aktivnosti vezanih za poslovnu i organizacijsku stranu igara. Olimpijski odbori postaju profesionalna tijela, a igre se financiraju kao poslovne organizacije. Ni športaši na olimpijskim igrama nisu više amateri nego profesionalci.

U knjizi se istražuju društvene, zatim određeni makroekonomski i mikroekonomski aspekti Olimpijskih igara. Iznose se odgovoriti na sljedeća ključna pitanja:

Koji su učinci Olimpijskih igara na ekonomsko stanje grada i zemlje domaćina
Tko su «pobjednici», a tko «gubitnici» u organizaciji Olimpijskih igara?
Kako teče proces «komercijalizacije» Olimpijskih igara?
Kako će se financirati buduće Olimpijske igre ako se nastave zapažene tendencije?
Koji su sadašnji izvori financiranja i kako će se ubuduće kretati operativni troškovi igara?