Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Mit o sreći

Kako prepoznati sreću i zašto nam to ne polazi za rukom

Daniel Gilbert, Autor

Mit o sreći

Kako prepoznati sreću i zašto nam to ne polazi za rukom

Autor: Daniel Gilbert

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 23x14

Izdavač: Algoritam

algoritam nakladnik

Godina: 2009.

Stranica: 283

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena u knjižari: 129,00 kn

Cijena: 79,00 kn

Opis:

Većina nas provede život usmjeravajući se prema najboljoj od svih mogućih budućnosti, a onda otkrijemo da sutrašnjica rijetko ispadne onako kako smo se nadali. Zašto? Kako će nam Daniel Gilbert, psiholog sa Sveučilišta Harvard, spretno i spremno objasniti, kad ljudi pokušaju zamisliti što im budućnost donosi, čine neke temeljne pogreške. Baš kao što se sjećanje nama poigrava kad se osvrćemo u prošlost, tako se naša mašta nama poigrava kad pokušavamo gledati unaprijed.

Koristeći se rezultatima mnogobrojnih istraživanja, citatima iz mnogih stručnih članaka i eseja, svojim neponovljivim i šarmantnim stilom pisanja, autor će nas uvjeriti i dokazati nam kako sreća nipošto nije ono što mislimo. Uzevši to u obzir, ne iznenađuje kako je ova knjiga 2007. godine osvojila nagradu britanskog Kraljevskog društva za najbolju znanstvenu knjigu (bivšu nagradu Aventis) i kako je brzo postala bestselerom i jednim od najvećih publicističkih hitova te godine.

Pametna, dosjetljiva, pitka knjiga uz koju ćete se više puta nasmijati naglas, Mit o sreći, u prijevodu Rujane Pavlic i Darka Polšeka i s naslovnom ilustracijom Marine Leskovar, na fantastičan će nam način opisati što nam sve znanost ima za reći o jedinstveno ljudskoj sposobnosti predviđanja budućnosti i koliko je vjerojatno da ćemo u njoj uživati jednom kad tamo stignemo.

Iz tiska
Apsolutno fantastična knjiga koja će uzdrmati vaša duboko ukorijenjena vjerovanja o tome kako naš um funkcionira. Nevjerojatno zabavna, Mit o sreći je savršen vodič i uvid u neke od najzanimljivijih ikad provedenih istraživanja. Mislite da znate što vas usrećuje? Ne znate dok ne pročitate ovu knjigu.
Steven D. Levitt, autor knjige Freakonomics Psihološka detektivska priča o jednoj od najvećih misterija naših života.
Malcolm Gladwell, autor knjige Blink

Nazvao bih je jedinom istinski korisnom knjigom iz psihologije koju sam ikad pročitao. James Pressley, Bloomberg News

Svatko će uživati čitajući ovu knjigu, a neki od nas požalit će što je i sami nisu napisali. Rijetko se pruža prilika da toliko naučite o ovako važnoj temi, istovremeno se zabavljajući. Daniel Kahneman, dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju