Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Treći Isus – Krist kojega ne možemo zanemariti

Deepak Chopra, Autor

Treći Isus – Krist kojega ne možemo zanemariti

Autor: Deepak Chopra

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2009.

Stranica: 206

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 11,90 €

Opis:

Tko je Isus Krist? Autor mnogih uspješnica Deepak Chopra u knjizi Treći Isus pruža odgovor na to pitanje, koje je ujedno izazov današnjim vjerskim sustavima, i novo viđenje onoga čemu nas Isus sve može poučiti neovisno o našoj vjerskoj pripadnosti.
Chopra piše da Isus nije jedan, već su trojica. Prvi je povijesni Isus, čovjek koji je živio prije više od dvije tisuće godina i čija su učenja temelj kršćanske teologije i misli. Drugi je Isus Sin Božji, koji je postao utjelovljenje institucijske religije sa specifičnom dogmom, svećeništvom i posvećenim vjernicima.
I na posljetku, treći Isus je kozmički Krist, duhovni vodič čije učenje obuhvaća cijelo čovječanstvo, a ne samo Crkvu stvorenu u njegovo ime. On se obraća pojedincu koji Boga želi pronaći kao osobno iskustvo, koji želi postići ono što bi neki mogli nazvati milošću, Božjom sviješću ili prosvjetljenjem.
Chopra na posljetku tvrdi da bi kršćanstvo trebalo prevladati sklonost isključivosti te se usredotočiti na cilj da bude vjera osobnog uvida i duhovnog razvoja. Isus na taj način može biti shvaćen kao univerzalni učitelj, što doista jest – netko čija učenja suosjećanja, tolerancije i razumijevanja mogu obuhvatiti sve i svi ih mogu prihvatiti.