Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Dodir iz daljine – Ian Curtis i Joy Division

Biografija

Deborah Curtis, Autor

Dodir iz daljine – Ian Curtis i Joy Division

Biografija

Autor: Deborah Curtis

Stanje: Novo

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: Profil

profilPlanetopija

Godina: 2008.

Stranica: 263

Jezik: Hrvatski

Novo stanje

Cijena u knjižari: 129,00 € (~17,12 €)

Cijena: 13,90 €
(~104,73 kn)

Opis:

Biografija Iana Curtisa nije od one vrste koja se piše za fanove i druge sljedbenike njegova kulta. Udovica Deborah Curtis svoju je priču o Ianu (…) napisala iz potrebe, kako bi se oslobodila demona prošlosti. (Playboy)

“Dodir iz daljine” je sugestivna priča o Curtisovu životu i životu s njim, o njegovu radu i načinu na koji je prolazio kroz kratkotrajan život. (…) Osim konkretnih opisa konteksta, vremena i događaja, “Dodir iz daljine” posebnu poslasticu ima u neobjavljenim i nedovršenim Curtisovim pjesmama i popisu svih koncerata Joy Division. (Hrvoje Horvat, Vjesnik)

Knjiga “Dodir iz daljine” iznenađujuće je neinformativna u vezi sa stvaralačkim procesom koji je iznjedrio tako specifičnu glazbenu kulisu, ali zato obiluje anegdotalnim podacima iz Curtisova života. (Jakov Kosanović, Slobodna Dalmacija)

Jedino pravo biografsko svjedočanstvo o pjevaču Joy Divisiona, napisano izravno iz pera njegove udovice Deborah. Iako vrlo introvertiran i podložan promjenama raspoloženja, Curtis je svojim nastupima očaravao mnogobrojne obožavatelje, te iza sebe ostavio bogato umjetničko naslijeđe – Bono Vox opisuje njegov glas „svetim“. Zagonetan do samog kraja, počinio je samoubojstvo 18. svibnja 1980.

Dodir iz daljine opisuje Curtisov život od djetinjstva pa sve do trenutka njegove prerane i tragične smrti, pokušavajući pritom odgovoriti na mnoga pitanja: Zašto je Ian Curtis bio toliko fasciniran smrću? Jesu li njegovi mračni, turobni stihovi bili svojevrstan umjetnički egzorcizam?
U ovoj zaista fascinantnoj knjizi Curtisova udovica Deborah opisuje svu njegovu ljudsku dramu, životnu tragediju i samu smrt.