Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Enciklopedija koktela i drugih barskih mješavina

Dragan Todorović , Zlatko Dundović, Slavko Ratkajec, Autor

Enciklopedija koktela i drugih barskih mješavina

Autor: Dragan Todorović , Zlatko Dundović, Slavko Ratkajec

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 24x17

Izdavač: Hrvatski izdavač

Godina: 2006.

Stranica: 259

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 5,90 €

Opis:

Četvorica znalaca iz raznih dijelova Hrvatske razbijaju famu, otkrivaju i prezentiraju sve, baš sve što se može doznati o vječno prisutnom mitu o koktelima i njihovim sljedbenicima.
Započinju s prigodnim odorama, vrstama barova, novim trendovima “noćnog života”, posebnim inventarom, mjerama i mjernim jedinicama, opsjenarskim efektima, ukrašavanjem i alkoholnim osnovama. Sve je to dio znanosti koja je još uvijek nepoznanica i mnogim profesionalnim barmenima.
Osnovne barske mješavine predstavljene su temeljito, a one složenije na jednostavan način, kako bi bile svima dostupne. Duge i kratke, alkoholne i bezalkoholne, aperitivne i digestivne, tople i hladne, ljubavne i zavodničke, opijajuće i otrježnjavajuće, za one koji voze a ne piju i za one koji piju a ne voze… Sve je tu, unutra, otvorite, pročitajte, pogledajte, kreirajte i iznenadite sve oko sebe.
Za one koji čarobne napitke ispijaju na mnogim prijemima, ali i za one koji drugima spravljaju tekuće čarolije, za sve.
Tu su i sve znane priče i pripovijesti što se isprepleću oko barova, barmena i njihovih kreacija… Sve smiješano i pripremljeno u barskoj čaši. Pred nama je obećana pustolovina, beskonačnost koja slijedi iza prve ispijene fantazije… To je to! Htjeli ste, ali niste mogli. Željeli ste čaroliju, ali niste imali hrabrosti… Sada je tu, pred vama.