Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Drakulić Slavenka, Autor

Frida ili o boli

Autor: Drakulić Slavenka

Frida ili o boli

Stanje: Rabljeno

Uvez: Meki

Format: 20x14

Izdavač: Profil

profil

Godina: 2008.

Stranica: 150

Jezik: Hrvatski

Rabljeno stanje

Cijena: 9,90 - 11,90 €
(~74,59 - 89,66 kn)

Trenutno nema na stanju!

Opis:

Napetost visokog intenziteta – bez obzira što “znamo sve” o tragičnoj slikarskoj zvijezdi – zadana je stalnim, mučnim pokušajem da se iskaže ta bol, no čija artikulacija jeziku izmiče. (Booksa.hr)

Od ovakve bi se teme, to je potpuno jasno, mogla napraviti velika kičasta melodrama, no najveća je vrijednost ovog romana Slavenke Drakulić u tome što upravo to nije. Osjećaj za mjeru i umješnost vrlo inteligentnog analiziranja u kojem se ne razbacuje riječima, veliki su aduti ovog romana. (Moderna vremena Info)

Ljubav i bol opsesivne su teme Slavenke Drakulić, a u Fridi Khalo pronašla je junakinju koja joj je omogućila da istraži najdublje i najekstremnije registre tih temeljnih ljudskih osjećaja. Meksička slikarica koja je preživjela 32 operacije – u mladosti joj je utrobu probola čelična šipka, noga joj je bila potpuno smrskana, a kralježnica zauvijek uništena – unatoč boli, stalnoj i nesavladivoj, živjela je intenzivno i ispunjeno. Bila je u vezi s nekima od najglasovitijih ljudi svog doba i naslikala je slike koje su je pretvorile u ikonu 20. stoljeća. Ponirući u njen svijet boli i ljubavi, s puno tankoćutnosti, i sa zalogom vlastitog iskustva, Slavenka Drakulić napisala je fascinantan roman u kojem se neprekidno isprepliću, obogaćuju i poništavaju jezik boli i jezik ljubavi.