Kuharica plemenite pečurke (šampinjona)
Đuro Forjan, Kompilirao, Autor
Kuharica plemenite pečurke (šampinjona)
Autor: Đuro Forjan, Kompilirao
Stanje: Rabljeno
Uvez: Meki
Format: 20x14
Izdavač: Hrvatski izdavač
Godina: 2003.
Stranica: 271
Jezik: Hrvatski
Cijena: 7,90 €
(~59,52 kn)
Opis:
Za plemenitu pečurku je važno reći da je 100% sigurna i jestiva gljiva. U svijetu je mnogo zemalja koje se bave proizvodnjom plemenite pečurke. Među većima su u svijetu Formoza, SAD, Francuska, Holandija, Engleska i drugi. Općenito za gljive se kaže da su “šumsko meso”. To im ime i pripada, pa tako i plemenitoj pečurki (šampinjonima), jer sadrže vrste bjelančevine od kojih se može normalno živjeti, pa makar uzimali hranu u kojoj nema drugih bjelančevina.