Antikvarijat, knjige, gramofonske ploče, udžbenici, polovne knjige

Opis:

Hladna je noć u Milanu i Piero Manzano samo želi doći kući. Iznenada se semafori ugase. Manzanova Alfa strada u lančanom sudaru, a on se automobila izvuče s lakšim ozljedama. No semafori se nisu ugasili samo u toj ulici – u cijelom gradu ne radi nijedan semafor i nijedno svjetlo. Diljem Europe kontrolori u nevjerici gledaju kako elektroenergetske mreže padaju jedna za drugom. Bez struje za grijanje ljudi se počinju smrzavati. Zalihe hrane i vode brzo presušuju. Broj mrtvih vrtoglavo raste. Bivši haker i aktivist Manzano ubrzo postaje glavni osumnjičenik. Ali on je i jedini čovjek koji je može pronaći prave napadače. Može li Manzano srušiti veliku terorističku mrežu prije nego što bude prekasno?

Blackout – Sutra će biti prekasno zastrašujuće je realistična drama o sedmodnevnome nestanku struje u Europi i SAD-u izazvanom hakerskim napadom na električne mreže. Radi što veće realističnosti, temelj knjige bili su intervjui s obavještajnim dužnosnicima i stručnjacima za računalnu sigurnost. Knjiga je objavljena u Njemačkoj 2012. i prodana u više od dva milijuna primjeraka, a do 2016. prevedena je na petnaest jezika.

“Impresivan debi.”
– Marcel Berlins, The Times

“Brz, napet, uzbudljiv – i aktualan: ovakav će se scenarij jednoga dana sigurno dogoditi. Toplo preporučujem.”
– Lee Child

“Jednim dijelom potjera u stilu Dana Browna, a drugim ekotriler, ovaj će roman potaknuti brojne komentare i razgovore.”
– Booklist US

O autoru
Marc Elsberg rođen je 1967. a živi i radi u Beču. Njegov debitantski triler BLACKOUT postao je međunarodni bestseler i jedna od najuspješnijih knjiga te vrste u Njemačkoj, prevedena na brojne svjetske jezike. Njezin nastavak, roman NULA, na putu je da postane jednako uspješan. I BLACKOUT i NULA proglašeni su „Znanstvenom knjigom godine“.